Desátý ročník Vědy fotogenické právě začíná!

Tue May 02 13:25:05 CEST 2023

Od úterý 2. 5. 2023 mohou zaměstnankyně a zaměstnanci Akademie věd ČR přihlašovat fotografie do jubilejního desátého ročníku fotosoutěže Věda fotogenická.

Vedle tradiční hlavní a vedlejší kategorie Vědy fotogenické je v letošním roce nově vyhlášena kategorie Kresba/ilustrace, do níž lze zasílat autorské kresby a ilustrace na volné vědecké téma. Do hlavní kategorie Věda fotogenická můžete přihlašovat jakékoli fotografie týkající se vědecké tematiky. Do vedlejší kategorie Věda praktická i nepraktická je možné posílat snímky zaměřené na dokumentaci vlastního vědeckého přístupu v řešení praktických otázek v běžném životě nebo ty, jež poukazují na originální vědecké řešení, ať už je důvtipné, či vážné.

 

Z vybraných fotografií vznikne výstava, která bude k vidění v Galerii Věda a umění v budově AV ČR na Národní v závěru roku. Odborná porota také vybere fotografie z hlavní kategorie, které se stanou součástí reprezentativního kalendáře AV ČR.  

  

Uzávěrka přihlášek je stanovena na 16. 6. 2023. Fotografie do hlavní a vedlejší kategorie stejně jako skeny nebo fotodokumentace kreseb a ilustrací se přihlašují pomocí online formuláře na stránkách www.vedafotogenicka.cz. Pro možnost nahrát fotografii je nutné se nejdřív zaregistrovat, nebo přihlásit. Bližší informace naleznete v sekci „Pravidla“.  

Více informací o podmínkách soutěže naleznete na http://vedafotogenicka.cz/